Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 21ο Κύκλο Μαθημάτων (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2013) στον οποίο θα διδάξουν επίλεκτα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για θέματα της ειδικότητάς τους που αναφέρονται στην ομηρική Ιλιάδα, στον ελληνικό κόσμο της Ιωνίας, στη νεότερη ελληνική ιστορία, την ψυχολογία, στο αρχαίο δράμα, στην ανθρωποοικολογία, τη νεοελληνική πεζογραφία και ποίηση, και την ελληνική λογοτεχνία στον κινηματογράφο.

Συγκεκριμένα θα γίνουν τα εξής μαθήματα:

— 5 μαθήματα για την ομηρική Ιλιάδα: «Ομήρου Ιλιάς», Δημήτρης Μαρωνίτης

— 10 μαθήματα για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο: «Μεγάλα κέντρα της Μ. Ασίας», Βασίλης Λαμπρινουδάκης (συντονιστής της ενότητας), Μανόλης Κορρές, Martin Kreeb, Ιωάννης Παπαδάτος, Αθανάσιος Σίδερης.

— 5  μαθήματα νεότερης ελληνικής ιστορίας: «Κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες: Ιωάννης Καποδίστριας, Χαρίλαος Τρικούπης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Καραμανλής», Κωνσταντίνος Σβολόπουλος (συντονιστής της ενότητας), Αικατερίνη Γαρδίκα, Χρήστος Λούκος, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

— 5 μαθήματα ψυχολογίας: «Μαθήματα αυτογνωσίας μέσα από την Ψυχολογία, τη Λογοτεχνία και την Τέχνη», Φωτεινή Τσαλίκογλου.

— 5  μαθήματα για το αρχαίο δράμα: «Από τη θεομαχία στην ουτοπία και την ειρωνεία (Προμηθέας, Αντιγόνη, Φιλοκτήτης, Ελένη, Όρνιθες)», Κώστας Γεωργουσόπουλος.

— 5  μαθήματα  ανθρωποοικολογίας: «Έτσι κερδίζεται η μάχη κατά της κρίσης», Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος (συντονιστής της ενότητας), Κωνσταντίνος Αμπελιώτης, Βασιλική Κωσταρέλλη.

— 10  μαθήματα λογοτεχνίας: «Ελληνικός υπερρεαλισμός: Αισθητική και Ιδεολογία», Δημήτρης Δημηρούλης.

— 5  μαθήματα για τη λογοτεχνία στον κινηματογράφο: «Ελληνική λογοτεχνία τού 20ού αιώνα και κινηματογράφος: Δημιουργικές επαφές και διακαλλιτεχνικές οσμώσεις», Αθανάσιος Αγάθος, Ευριπίδης Γαραντούδης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου2013. Το σχετικό έντυπο τής δήλωσης μπορεί να υποβληθεί στα γραφεία τής Στοάς τού Βιβλίου ή να αποσταλεί με φαξ στο 210-3310090 ή ηλεκτρονικά (http://www.stoabibliou.gr/ep/dilosi.php). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων του προγράμματος έχει προσδιοριστεί να καταβάλλεται για την παρακολούθηση κάθε σειράς 5 μαθημάτων το ποσό των 70 ευρώ και κάθε σειράς 10 μαθημάτων το ποσό των 100 ευρώ.  Oι φοιτητές και οι άνεργοι δικαιούνται έκπτωση 30%.

Σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δεύτερη σειρά μαθημάτων παρέχεται έκπτωση 15%. Σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και πέραν της δεύτερης σειράς παρέχεται έκπτωση 20% ανά σειρά.

Πληροφορίες

Καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:30-16:00, στα τηλέφωνα της Στοάς του Βιβλίου: 210 3244538 και 210 3253989.