Ένα από τα γνωστότερα έργα του Πάμπλο Πικάσο, το Παιδί με το Περιστέρι, θα τεθεί σε δημοπρασία ύστερα από απόφαση των ιδιωτών κατόχων του στη Βρετανία.

Στο Λονδίνο ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις ανακοίνωσε ότι οικογένεια στην Ουαλία που έχει τον εν λόγω πίνακα, ζήτησε να βρεθεί αγοραστής για το έργο η αξία του οποίου κυμαίνεται στα 50 εκατομμύρια στερλίνες.

Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το έργο μπορεί να κατακυρωθεί από ξένο αγοραστή, σε περίπτωση που δημοπρατηθεί, καθώς καμιά βρετανική πινακοθήκη ή ίδρυμα δεν διαθέτει το ποσό αυτό για να το αγοράσει.

Το έργο που φιλοτέχνησε ο Πικάσο όταν ήταν 19 ετών, απεικονίζει ένα μικρό παιδί που έχει στη χούφτα του ένα περιστέρι και στέκεται δίπλα σε μια πολύχρωμη μπάλα στο Παρίσι το 1901.

Το έργο έχει τεθεί σε δημόσια θέα στη Βρετανία από τη δεκαετία του 1970 και τώρα κοσμεί έκθεση αφιερωμένη στον Πικάσο στην Πινακοθήκη Tate.

Την περασμένη εβδομάδα η Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι κατέβαλε 45 εκατομμύρια στερλίνες για να αγοράσει τον πίνακα του Τιτσιάνο «Άρτεμις και Καλλιστώ» από το Δούκα του Σάδερλαντ.

Το έργο ανήκει στην ίδια συλλογή με τον πίνακα «Άρτεμις και Ακταίων» που αγόρασαν από κοινού η Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο και η Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας το 2009.