Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ «πουλάει» πολύ ακόμη και μετά τον θάνατό της. Μετά την πολύ πετυχημένη δημοπρασία με τα κοσμήματα και τα έπιπλά της που έπιασαν ασύλληπτες τιμές, δημοπρατήθηκαν αυτές τις ημέρες από οίκο του Λονδίνου και κάποιοι πίνακες της προσωπικής της συλλογής.

Πρόκειται για τρεις πίνακες πολύ γνωστών ζωγράφων οι οποίοι κοσμούσαν το σπίτι της και πωλήθηκαν έναντι 13,7 εκατ. λιρών, πολύ παραπάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις που ανέρχονταν στο ποσό των 6,2 εκατ. λιρών.

Ο πρώτος πίνακας που ήταν του Βαν Γκογκ, έργο του 1889, έπιασε την υψηλότερη τιμή από όλους, 10,1 εκατ. λίρες. Το συγκεκριμένο έργο τέχνης είχε αγοραστεί από τον πατέρα της διάσημης ηθοποιού για λογαριασμό της, το 1963, και κοσμούσε το σαλόνι του σπιτιού της στην Καλιφόρνια μέχρι τον θάνατό της. Αυτός ήταν και ένας από τους πιο αγαπημένους της πίνακες.

Τα άλλα δύο έργα, μια αυτοπροσωπογραφία του Ντεγκά και «Τα μήλα» του Καμίλ Πισάρο, πωλήθηκαν έναντι 713.250 λιρών και 2,9 εκατ. λιρών αντίστοιχα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες εξάλλου θα πραγματοποιηθεί κι άλλη δημοπρασία με 35 ακόμη έργα τέχνης από τη συλλογή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.