Η περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών απαλλάχτηκε από τα διαφημιστικά πανό που επί τρία χρόνια έκρυβαν και χρηματοδοτούσαν τις αναστηλωτικές εργασίες της και άνοιξε ξανά έχοντας ανακτήσει την αρχική της αίγλη.

Η διάσημη γέφυρα καλύφθηκε με σκαλωσιές και διαφημίσεις το 2007, όταν ένα κομμάτι μάρμαρο αποκολλήθηκε από το παρακείμενο Παλάτι των Δόγηδων. Η πέτρα χτύπησε έναν Γερμανό τουρίστα στο πόδι, περιστατικό που οδήγησε στην άμεση έναρξη των εργασιών αναστήλωσης.

Το 1600, η γέφυρα συνέδεε το Παλάτι των Δόγηδων με μία φοβερή φυλακή από την οποία κανείς δεν έβγαινε ζωντανός, και οι κρατούμενοι που οδηγούνταν σε αυτήν μέσω της γέφυρας αναστέναζαν σε απόγνωση καθώς πήγαιναν να συναντήσουν το φοβερό τους πεπρωμένο.

Σήμερα, βέβαια, η Γέφυρα των Στεναγμών είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία για τους ρομαντικούς και τους ερωτευμένους, αφού λέγεται ότι τα ζευγάρια που ανταλλάσσουν ένα φιλί τη στιγμή που περνούν κάτω από το πέτρινο τόξο της, θα μείνουν για πάντα μαζί.

Η αναστήλωση κόστισε 2,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τις τεράστιες διαφημίσεις που έκρυβαν τη θέα της γέφυρας.