Ξεπέρασαν τους 12.000 οι επισκέπτες της έκθεσης «Μύθοι και Τέρατα» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

O Κύκλωπας, ο Μονόκερος, ο Γέτι, ο Δράκος, η Χίμαιρα και άλλα πλάσματα εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους μέσα από εντυπωσιακά animatronics με ήχο και κίνηση σε φυσικό μέγεθος. Παράλληλα, πραγματικά απολιθώματα και ευρήματα, γραφικά και φωτογραφίες συνθέτουν μία έκθεση που προσεγγίζει με απτό και άμεσο τρόπο ορισμένους από τους πιο γνωστούς αρχαίους μύθους.

Εξειδικευμένοι μουσειοπαιδαγωγοί πραγματοποιούν ξεναγήσεις για το ελεύθερο κοινό κάθε μισή ώρα και οι επισκέπτες ζουν την εμπειρία ενός συναρπαστικού ταξιδιού στο χρόνο: από τα Προϊστορικά χρόνια, όταν οι μύθοι παράξενων θηρίων ενσωματώθηκαν σε διάφορους πολιτισμούς, μέχρι τη σύγχρονη εποχή όπου η επιστήμη έχει καταφέρει πολλές φορές να διαχωρίσει την πραγματικότητα από το μύθο. Η έκθεση εξετάζει κάθε πλάσμα από μυθολογική, ιστορική και επιστημονική άποψη και εξερευνά την επινοητικότητα της ανθρώπινης φαντασίας στη δημιουργία αυτών των τρομακτικών θηρίων.

Η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου έχει εμπλουτιστεί από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με πολλαπλά εκθέματα, όπως νομίσματα από τη νομισματική συλλογή του που απεικονίζουν μορφές και πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας, εκθέματα από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα κ.ά. H έκθεση συμπληρώνεται επίσης από ημίωρο ντοκιμαντέρ σχετικά με την προϊστορική ζωή.

Πληροφορίες

Mέχρι 15 Ιανουαρίου 2012, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Kτίριο 1, Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ. 212 2540000