Τα εξαιρετικά υφαντά της συλλογής Θεανώς Μεταξά θα μπορούν να δουν από κοντά τα παιδιά που θα επισκεφτούν το ανακαινισμένο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά στο Πισκοπιανό Χερσονήσου το ερχόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Επίσης, θα γνωρίσουν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη. Εκεί, θα τους περιμένει το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο, για να υφάνει επί σκηνής, για μία μόνο παράσταση, ένα μουσικό παραμύθι με το όνομα, «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι».

Πρόκειται για την ιστορία της Ρηνιώς, μιας νεαρής υφάντρας η οποία με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις, με υφάδι, παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα… ξετυλίγει τη ζωή της.

Την παράσταση ερμηνεύει η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, ενώ ο Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης παίζει επί σκηνής λύρα, λαούτο, πνευστά και κρουστά.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι και απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο δεδομένου των περιορισμένων θέσεων η κράτηση είναι απαραίτητη.

Για τις κρατήσεις μπορεί να τηλεφωνήσει κανείς στο 2810 283219 (εσωτ. 106), Φανή Καμπάνη. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.