Μια από τις μεγαλύτερες συλλογές των ανεκτίμητων Χειρογράφων της Νεκράς Θάλασσας, πλαισιωμένη από αντικείμενα που ήρθαν στο φως στη διάρκεια πρόσφατων ανασκαφών στο Ισραήλ, αλλά και μια αυθεντική πέτρα βάρους τριών τόνων που προέρχεται από το Δυτικό Τείχος (ή αλλιώς Τείχος των Δακρύων) της Ιερουσαλήμ θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες της έκθεσης «Dead Sea Scrolls: Life and Faith in Biblical Times», που θα εγκαινιαστεί στις 28 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στα εκθέματα έχουν περισσότερα από 500 αρχαία αντικείμενα από το Ισραήλ, που χρονολογούνται από τους Βιβλικούς χρόνους μέχρι και τη Βυζαντινή περίοδο, πολλά από τα οποία θα εκτεθούν για πρώτη φορά. Σε αυτά συγκαταλέγονται όπλα, υφάσματα και υπέροχα ψηφιδωτά, μαζί με αντικείμενα της καθημερινής ζωής, όπως κοσμήματα και κεραμική. Η έκθεση των χειρογράφων περιλαμβάνει τμήματα από τη Γένεση, τους Ψαλμούς, την Έξοδο, Το βιβλίο του Ησαΐα κ.ά.

Τα Χειρόγραφα

Τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας εντοπίστηκαν σε έντεκα σπηλιές στις βορειοδυτικές ακτές της Νεκράς Θάλασσας μεταξύ 1947 και 1956.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν μεγάλο αριθμό περγαμηνών, οι οποίες είναι γραμμένες στα εβραϊκά και τα αραμαϊκά και για περισσότερα από 2.000 χρόνια παρέμειναν φυλαγμένες προσεκτικά σε κεραμικές κυλινδρικές θήκες-αγγεία.

Θεωρούνται από τους ειδικούς ως μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα, δεδομένου ότι, λόγω του περιεχομένου τους, άνοιξαν νέους ορίζοντες έρευνας στη Βιβλική Θεολογία.