Από ξεκάθαρους στόχους που θα οδηγήσουν σε επιτυχή αποτελέσματα αποτελείται το όραμα του προϊσταμένου της ΛΕ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Αντώνη Βασιλάκη για την αρχαιολογία της  Ζακύνθου.

Ο κ. Βασιλάκης επισκέφθηκε το νησί όπου είχε επαφές με κορυφαίες μορφές της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να γνωστοποιηθούν οι στόχοι του: η οριοθέτηση των αρχαιολογικών χώρων του νησιού, η οργάνωση και η ανάδειξη, αρχικά, του μυκηναϊκού νεκροταφείου στο Καμπί και, στη συνέχεια, στο Κερί, η λειτουργία ενός χώρου, στον οποίο θα εκτίθενται τα αρχαιολογικά ευρήματα της Ζακύνθου, ο διορισμός αρχαιολόγου, που θα ασχολείται με τις προϊστορικές και κλασικές αρχαιότητες, καθώς και η συστηματοποίηση του ελέγχου σε ορισμένες οικοδομικές περιοχές της πόλης.

Ο κ. Βασιλάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ανασκαφές, οι οποίες πρόκειται να γίνουν στη Ζάκυνθο υπό τη Διεύθυνση της Υπηρεσίας του, σε συνεργασία με το Ολλανδικό Ινστιτούτο και τον καθηγητή αρχαιολογίας Gert Jan van Wijngaarden, δεδομένου ότι οι επιφανειακές αρχαιολογικές έρευνες του τελευταίου έχουν ολοκληρωθεί και ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα για ανασκαφές.