Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στην Αυγή των πρώτων αγροτών» υλοποιεί στους χώρους επεξεργασίας και μελέτης των ευρημάτων του νεολιθικού οικισμού Αυγής Καστοριάς, η ΚΘ′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα των ανασκαφών του Νεολιθικού Οικισμού Αυγής και την υποστήριξη του Δήμου Καστοριάς.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές κυρίως των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με την αρχαιολογική πρακτική, τη βιωματική σχέση τους με το αρχαιολογικό υλικό και την πολύπλευρη μελέτη του για την παραγωγή ιστορικής πληροφορίας, η εισαγωγή των μαθητών στην περίοδο της Προϊστορίας, ειδικότερα στη Νεολιθική Εποχή (μέσα 7ης-μέσα 4ης χιλιετίας για τη Βαλκανική), και η πληροφόρηση των μαθητών για τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας στο νεολιθικό οικισμό Αυγής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί φέτος κατά το χρονικό διάστημα 19 Σεπτεμβρίου-21 Οκτωβρίου.

Για την παρακολούθηση του προγράμματος και τον προγραμματισμό της επίσκεψης τάξεων θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση μεταξύ της ΚΘ′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και των Διευθύνσεων των Σχολείων.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 23850 28206 / κιν. 6947078575.