Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου της ανάδειξης της συνοικίας θεάτρου της αρχαίας Κασσώπης στο νομό Πρέβεζας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και με φορέα υλοποίησης τη ΛΓ′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι οι 28 μήνες.

Το μεγάλο θέατρο της Κασσώπης, με υπολογιζόμενη χωρητικότητα περίπου 6.000 θεατών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και επιβλητικότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, το οποίο μέχρι σήμερα δεν είναι προσβάσιμο.

Παράλληλα, στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο εδώ και μήνες γίνονται εργασίες, με χρηματοδότηση 600.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, για τη βελτίωση του δρόμου πρόσβασης και για την επέκταση του δικτύου διαδρομών για τους επισκέπτες. Ήδη έχουν γίνει αποψιλώσεις, τακτοποίηση σωρών από λίθους και αρχαίου οικοδομικού υλικού και μία μικρή ανασκαφική έρευνα.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, ο επισκέπτης θα μπορεί να προσεγγίζει την περιοχή του αρχαίου θεάτρου από τη βορειοδυτική ακρόπολη με θέα τον Αμβρακικό Κόλπο. Παρεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο είχαν γίνει και μέσω του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ).

Το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης είναι ένα από τα αρχαία θέατρα που έχει «υιοθετήσει» το σωματείο «Διάζωμα» με πρόεδρο τον Σταύρο Μπένο. Η ανάδειξη του θεάτρου αποτελούσε τον κύριο στόχο του, που αρχίζει πια να γίνεται πραγματικότητα.