Η αρχαιότερη παράσταση εστεμμένου με το λευκό στέμμα φαραώ φαίνεται ότι εντοπίστηκε σε βραχογραφία κοντά στο Ασουάν της Αιγύπτου, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Αρχαιοτήτων. Η βραχογραφία, που εντοπίστηκε στη θέση Ναγκ ελ-Χαμντουλάμπ, δείχνει μια ανδρική μορφή που φέρει το διάδημα-σύμβολο της Άνω Αιγύπτου και συνοδεύεται από μικρότερες μορφές καθώς και από μια πομπή πλοίων με τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά της αιγυπτιακής προδυναστικής περιόδου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι σε μια τόσο πρώιμη περίοδο υπάρχουν στη βασιλική πομπή δύο φορείς λαβάρων και ένας ριπιδιοφόρος καθώς και ένας σκύλος!

Σύμφωνα με την ανασκαφέα δρα Μαρία Καρμέλα Γκάτο, το εύρημα, που συμπληρώνει το ερευνητικό έργο στον ίδιο χώρο του δρα Λαμπίμπ Χάμπασι, τοποθετεί χρονολογικά τη θέση στο μεταίχμιο της προδυναστικής με την πρώιμη δυναστική φάση της αιγυπτιακής ιστορίας – μια περίοδο που ορισμένοι αιγυπτιολόγοι αποκαλούν Δυναστεία 0 και όπου τοποθετούν την ένωση της Κάτω με την Άνω Αίγυπτο. Πιο περιγραφικός, ο Ζάχι Χαουάς δήλωσε ότι η παράσταση είναι η αρχαιότερη γνωστή παράσταση βασιλικής εκδήλωσης με παράλληλα στην κυρίως φαραωνική περίοδο ενώ οι ακόλουθοι του βασιλιά ταυτίζονται με τους γνωστούς από φαραωνικά κείμενα Ακόλουθους του Ώρου ή με μέλη της βασιλικής αυλής. Η παράσταση, τέλος, βρίσκει παράλληλα στην εικονογράφηση του κεφαλοθραύστη και της παλέτας του φαραώ Ναρμέρ (2960-2770 π.Χ.) όπου θεωρείται ότι παρουσιάζονται για πρώτη φορά βασιλικές σκηνές της ενιαίας Αιγύπτου, καθώς και του κεφαλοθραύστη του λίγο προγενέστερου βασιλιά Σκορπιού.

Να σημειωθεί τέλος ότι η παράσταση είχε υποστεί σοβαρή καταστροφή από τότε που την εντόπισε ο Χαμπάσι και έργο των αρχαιολόγων σήμερα ήταν να την αποκαταστήσουν με βάση αρχειακές φωτογραφίες που βρίσκονταν στο Σικάγο (Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών).