Υπολείμματα ενός σφαγιασμένου και ψημένου θηλυκού άουροχς (είδος προϊστορικής αγελάδας) βρέθηκαν σε θέση της Εποχής του Λίθου στην Ολλανδία, στην κοιλάδα του ποταμού Tjonger. Το υπαίθριο γεύμα χρονολογείται περισσότερα από 1.000 χρόνια προτού οι πρώτοι αγρότες με οικόσιτα ζώα φτάσουν στην περιοχή.

Οι κυνηγοί φαίνεται πως είχαν ψήσει το θήραμα πάνω από ανοιχτή φωτιά, και έφαγαν πρώτα το μεδούλι των οστών και στη συνέχεια τα πλευρά του ζώου.

Το κυνήγι του συγκεκριμένου είδους ζώου συνηθιζόταν στην περιοχή για πολλά χρόνια, ώσπου το ζώο οδηγήθηκε σε εξαφάνιση από τον άνθρωπο.

«Το ζώο είτε πιάστηκε σε παγίδα και ύστερα το χτύπησαν στο κεφάλι είτε το σκότωσαν με βέλος και τόξο» εξηγεί ο Wietske Prummel καθηγητής Αρχαιοζωολογίας στο Πανεπιστήμιο του Groningen. Οι κυνηγοί φαίνεται πως αφαίρεσαν το δέρμα του ζώου και στη συνέχεια το τεμάχισαν, κρατώντας το δέρμα και μεγάλα κομμάτια κρέατος για να τα μεταφέρουν σε κοντινή εγκατάσταση. Η αποκοπή του δέρματος έγινε με πυρόλιθο και, όπως δείχνουν τα σημάδια, το κρέας αφαιρέθηκε με μεγάλη ακρίβεια από τα οστά.

Τα ίχνη καύσης δείχνουν ότι οι κυνηγοί έψησαν τα πλευρά και ίσως άλλα μικρότερα κομμάτια πάνω από ανοιχτή φωτιά και τα έφαγαν επιτόπου, ως «ανταμοιβή» για το επιτυχημένο κυνήγι τους.