Μέλη πολυθεϊστικών οργανώσεων ήταν τελικά οι υπεύθυνοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην περιοχή του Βωμού των Δώδεκα Θεών στο Μοναστηράκι.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο όπου έχει εντοπιστεί ο αρχαίος Βωμός των Δώδεκα Θεών, με αφορμή την – αποφασισμένη από το ΚΑΣ – προστατευτική κατάχωσή του. Στο σημείο αυτό, από όπου διέρχεται γραμμή του ΗΣΑΠ, έχει επίσης εντοπιστεί η συνέχεια της οδού Παναθηναίων καθώς και της Στοάς του Ελευθερίου Διός.

Κατά τα επεισόδια, ορισμένα άτομα πήδηξαν στις γραμμές του τρένου από την οδό Αδριανού και από την πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς προκειμένου να εμποδίσουν τους αρχαιολόγους να ολοκληρώσουν το έργο. Για το λόγο αυτό ο ΗΣΑΠ ζήτησε επέμβαση των ΜΑΤ η παρουσία των οποίων πάντως δεν στάθηκε ικανή για να σταματήσουν τα επεισόδια.

Η κατάχωση του Βωμού είχε βρει αντίθετους πολλούς πολίτες ορισμένοι από τους οποίους είχαν οργανωθεί στα πλαίσια της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάσωση και ανάδειξη του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους». Η «Πρωτοβουλία», μέλη της οποίας περιφρουρούσαν τον χώρο μέχρι και τη Δευτέρα, έσπευσε να διαχωρίσει αμέσως τη θέση της από τους φορείς των τελευταίων επεισοδίων ενώ ο ΗΣΑΠ κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων για παρακώλυση εκτέλεσης δημόσιου έργου.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια είναι μέλη πολυθεϊστικών οργανώσεων, οι οποίες είχαν από την αρχή συνδράμει σε κινήσεις αντίθεσης στην κατάχωση του Βωμού, μαζί μάλιστα με την «Πρωτοβουλία Πολιτών». Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα εκδικασθεί αύριο.