Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ζήσουν ευχάριστα μια ολόκληρη μέρα στους χώρους του Μουσείου Ακρόπολης… Σας φαίνεται απίστευτο;
Και όμως. Το Μουσείο της Ακρόπολης διευρύνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στους επισκέπτες του ξεκινά το Σαββατοκύριακο 16/17 Απριλίου 2011 με την προσφορά μιας δέσμης δραστηριοτήτων αφιερωμένης σε ολόκληρη την οικογένεια.
Σε αυτές περιλαμβάνονται αρχαιολογικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια, προβολή για την Ακρόπολη, παρακολούθηση συντήρησης γλυπτών, θεματικές παρουσιάσεις εκθεμάτων, άνετο αναγνωστήριο με θέα τον Παρθενώνα, προσεγμένες ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο και αναμνηστικά δώρα σε ελκυστικές τιμές στα πωλητήρια του Μουσείου.

Πού είναι η Αθηνά;
Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τη θεά Αθηνά και τα σύμβολά της, μέσα από 3 διαφορετικά παιχνίδια αναγνώρισής της μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Για την αναζήτηση των 12 εκθεμάτων που περιλαμβάνει το παιχνίδι έχουν εγκατασταθεί ειδικές παιδικές λεζάντες, ενώ το μόνο που απαιτείται είναι η παραλαβή του ειδικού δανειστικού σακιδίου από το Γραφείο Πληροφοριών με την παράδοση ταυτότητας.
Το παιχνίδι συνδυάζεται με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης» (www.acropolis-athena.gr), μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.

Β.Η.