Πώς θα ζωγράφιζες το καλοκαίρι των ονείρων σου;
Εργαστήριο ζωγραφικής με τον ζωγράφο Διονύση Καμπόλη και την παιδαγωγό Γκέλυ Τζαμουράνη (για παιδιά 8-12 ετών)
Τρεις συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά θα γνωρίσουν πώς τέσσερις από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους του 20ου αιώνα αποτύπωσαν στα έργα τους το καλοκαίρι. Παρατηρώντας τους πίνακες, που θα προβληθούν στο εργαστήριο, τα παιδιά θα μάθουν να χρησιμοποιούν το φως, τη σκιά και τα χρώματα για να αποτυπώσουν στον καμβά το «καλοκαίρι των ονείρων» τους.
Στην πρώτη συνάντηση, θα δουν έργα του Παρθένη και του Παπαλουκά. Θα μελετήσουν τα χρώματα που χρησιμοποιούν και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη δικιά τους παλέτα χρωμάτων με πινέλα και νερομπογιές.
Στη δεύτερη συνάντηση, με αφορμή τη Γοργόνα του Μόραλη, θα δουν πώς οι Έλληνες ζωγράφοι απεικονίζουν στα έργα τους τοπία, ζώα, φυτά, πανέμορφα μυθικά πλάσματα. Σε αυτή τη συνάντηση θα ζωγραφίσουν τις δικές τους εικόνες πάνω σε καμβά, όπως και οι ζωγράφοι.
Στην τελευταία συνάντηση, θα δουν έργα με θέμα τις καλοκαιρινές διακοπές στη θάλασσα ή στο βουνό και θα επιλέξουν τα υλικά που θέλουν να χρησιμοποιήσουν.
Σάββατο 2, 9, 16 Απριλίου, 13.00-15.00
Συμμετοχή για τις 3 συναντήσεις: € 50 (παρέχονται τα υλικά), € 40 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο)
Απαραίτητη η παρακολούθηση όλου του κύκλου (3 συναντήσεις) και η κράτηση θέσης.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα μεμονωμένων συμμετοχών.

Εργαστήριο origami με την εικαστικό Νιόβη Σταυροπούλου (για παιδιά 5-10 ετών)
Στο εργαστήριο origami τα παιδιά θα μάθουν βασικές τεχνικές της παραδοσιακής αυτής γιαπωνέζικης τέχνης. Θα πειραματιστούν και θα δημιουργήσουν ένα φανταστικό κόσμο γεμάτο μικρά πολύχρωμα πλασματάκια που… θα γεννηθούν μέσα από ένα φύλλο χαρτί!
Σάββατο 2 Απριλίου 2011, 11.00-13.00
Συμμετοχή: €15, αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Του κόσμου τα παραμύθια
Αφήγηση παραμυθιών με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη (για παιδιά από 5 ετών και άνω)
Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη ξετυλίγει μια κόκκινη κλωστή γεμάτη παραμύθια, θρύλους, τραγούδια και ιστορίες από όλο τον κόσμο. Μια επιλογή από το πλούσιο ρεπερτόριο της και από τα προγράμματα που σχεδίασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια ειδικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Σάββατο 2 & 9 Απριλίου 2011, 13:00-14:00
Είσοδος: 7 ευρώ

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων
Τηλ.: 210 7294220, από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00-13.00.