Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» πήραν τα IMEakia, ο δικτυακός τόπος του Ινστιτούτου Μείζονος Ελληνισμού.
Στη διεύθυνση www.imeakia.gr, με ξεναγούς δέκα ήρωες-καρτούν, οι μικροί επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν με διάφορα παιχνίδια γνώσεων, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδιά τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς αλλά και να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Από την Ελλάδα, βραβεία πήραν επίσης η ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για παιδιά ηλικίας 3-13 ετών (www.mikrosanagnostis.gr) και η ιστοσελίδα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (www.oasp.gr) όπου τα παιδιά μπορούν να βρουν πληροφορίες για τους σεισμούς στην Ελλάδα και να εκπαιδευτούν, με ήρωες-καρτούν, στη σωστή αντίδραση σε περίπτωση σεισμού.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αξιολογήθηκαν ιστότοποι που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, με βασικά κριτήρια την ωφέλεια για το κοινό στο οποίο απευθύνονται, την ελκυστικότητα, την αξιοπιστία και τη χρηστικότητα.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE και το Πρόγραμμα Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στην Ελλάδα τη διοργάνωση ανέλαβαν η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: Το Βήμα online, 10/2/2011 (Λαμπρινή Κουζέλη)
Β.Η.