Με σκοπό την προβολή της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού, τη διεύρυνση των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στο χώρο της κρουαζιέρας αλλά και την προώθηση του προγράμματος “Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών” ξεκινά σήμερα η δράση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψής του στη χώρα.

Ο κ. Γερουλάνος, θα χαιρετίσει σήμερα την έναρξη της έκθεσης ΙΜΤΜ του Τελ Αβίβ, η οποία πραγματοποιείται για 17η χρονιά και έχει φέτος ρεκόρ συμμετοχών με 300 εκθέτες από 35 χώρες μεταξύ των οποίων οι Ρωσία, Γερμανία, Κροατία, Κύπρος, Τουρκία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Εσθονία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ινδία, Ιαπωνία, κ.α.

Στην έκθεση, ο κ. Γερουλάνος θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες, τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας της χώρας και θα επισκεφτεί το ελληνικό περίπτερο. Κατόπιν θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε ισραηλινούς δημοσιογράφους όπου θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την ελληνική διάσταση του πολιτισμού και του τουρισμού απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση στους πολίτες του Ισραήλ να επισκεφτούν τη χώρα μας, με ειδική μνεία στη Θεσσαλονίκη, η οποία φέτος θα φιλοξενεί πληθώρα δράσεων από το Ισραήλ στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών». Ενδεικτικά αναφέρεται η συνεργασία του Μουσείου Κινηματογράφου με την Ταινιοθήκη της Ιερουσαλήμ και το Ισραηλινό Αρχείο Κινηματογράφου, την παραγωγή «Greek- Jewish Miracle Festival», το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα συμπεριλάβει για ακόμα μια χρονιά τις δημιουργίες εβραίων καλλιτεχνών και δημοσιογράφων, το Μέγαρο Μουσικής της πόλης θα παρουσιάσει επιλεγμένα έργα από το Ισραήλ, το Μουσείο Φωτογραφίας σε συνεργασία με το Ισραηλινό Μουσείο της Ιερουσαλήμ, θα παρουσιάσει μια σειρά από φωτογραφικές εκθέσεις, το ΜΜΣΤ διοργανώνει το δρώμενο «Roaming Images – Crossroads of Greek and Arab Culture through the eyes of contemporary artists», ο οποίο θα περιοδεύεσαι σε όλη τη Μέση Ανατολή και στο Ισραήλ, το ΚΘΒΕ, θα παρουσιάσει το έργο “Sacred wedding” σε συνεργασία με τέσσερις ισραηλινούς χορευτές και το έργο «Dybbuk», την εβραϊκή εκδοχή του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Γερουλάνος θα έχει συνάντηση με τον ισραηλινό υπουργό Τουρισμού, Stas Misezhnikov, και αμέσως μετά θα παραχωρήσει ζωντανή ραδιοφωνική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Yaron Enos. Επιπλέον, στην ατζέντα των συναντήσεων συμπεριλαμβάνονται επαφές με την Υπουργό Πολιτισμού Limor Livnat. Κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ η κα Livnat έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών». και την οργάνωση δράσεων από το Ισραήλ.

Τέλος την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ΜΜΕ του Ισραήλ και των πλέον σημαντικών τουριστικών πρακτόρων στα γραφεία του ΕΟΤ. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Γερουλάνος θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα όπου θα συναντήσει την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ και θα επισκεφτεί τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Πηγή: YΠΠΟΤΝewsbeast gr., 07/02/11

Ζ.Ξ.