Με ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού θα γιορτάσει το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού στην Αθήνα. Καλεσμένοι στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, είναι όλοι οι Αθηναίοι (και όχι μόνο) με τα παιδιά τους, δάσκαλοι με τους μαθητές τους αλλά και όποιος θέλει απλώς μια αφορμή για να περιηγηθεί ή ακόμα και να ανακαλύψει μερικά από τα ωραιότερα και σημαντικότερα μουσεία της Αθήνας (Βυζαντινό, Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Μπενάκη, Νομισματικό μουσείο και μουσείο Λαϊκής Τέχνης).
Αφετηρία θα είναι η πλατεία Συντάγματος. Εκεί θα γίνεται η εγγραφή των συμμετεχόντων οι οποίοι θα εφοδιάζονται, μεταξύ άλλων, με τον κατάλογο των μουσείων που περιλαμβάνονται στο κυνήγι του θησαυρού, καθώς και με μια κάρτα ελεύθερης εισόδου σε αυτά.
Η διαδικασία είναι απλή: οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν τα μουσεία, θα εντοπίσουν ένα συγκεκριμένο έκθεμα, θα κάνουν μια προκαθορισμένη ερώτηση στον ξεναγό που θα βρίσκεται εκεί και θα παίρνουν την απάντηση γραπτώς σε ένα ειδικό καρτελάκι. Όταν συγκεντρώσουν όλες τις απαντήσεις, θα τις παραδώσουν στον ξεναγό που θα βρίσκεται στο τελευταίο μουσείο.
Τα δώρα με τα οποία θα ανταμειφθούν όσοι καταφέρουν να ολοκληρώσουν την αποστολή περιλαμβάνουν προσφορές από τα μουσεία που συμμετέχουν καθώς και δωρεάν ξεναγήσεις σε αυτά.

B.H.