Ιδρύθηκε πρόσφατα Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών στην Οξφόρδη (Oxford Centre for Byzantine Research) με έδρα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συγκεκριμένα το Ioannou Centre for Classical & Byzantine Studies.
Σκοπός του Κέντρου είναι η προαγωγή των βυζαντινών σπουδών μέσα από το ερευνητικό έργο στο πεδίο αυτό αλλά και σε συναφή αντικείμενα.

Η ίδρυση του Κέντρου αποτελεί μείζονα πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση των βυζαντινών σπουδών στην Οξφόρδη και διεθνώς και αποτελεί καρπό της διατμηματικής συνεργασίας του Πανεπιστημίου (Τμήματα Ιστορίας, Κλασικών Σπουδών, Σύγχρονων και Μεσαιωνικών Γλωσσών, Ανατολικών Σπουδών και Θεολογίας, Αρχαιολογίας).

Το πρόγραμμα του Κέντρου έχει ξεκινήσει ήδη για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 περιλαμβάνοντας διαλέξεις, workshops, συμπόσια, αλλά και υποτροφίες για τη συμμετοχή σε συνέδρια και ερευνητικά ταξίδια.
Φιλοξενούνται επίσης δύο ερευνητικά πρόγραμματα, για την μεταμόρφωση της βυζαντινής κοινωνίας τον 11 αιώνα, και για την θρησκεία και τις ταυτότητες στην ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό ίδρυσης και τις δραστηριότητες του Κέντρου στον δικτυακό τόπο www.ocbr.ox.ac.uk

Πληροφορίες
Dr. Peter Frankopan
Director, The Oxford Centre for Byzantine Research
The Ioannou Centre for Classical and Byzantine Studies
66 St Giles
Oxford, OX1 3LU, UK

Τηλ.: 0044 1865513850
e-mail: peter.frankopan@worc.ox.ac.uk