Στη δίνη του Μνημονίου και της εντύπωσης που πρέπει να δώσουμε ότι είμαστε καλά παιδιά και κλείνουμε προβληματικούς οργανισμούς του Δημοσίου, έπεσε και ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ Α.Ε.).
Όχι πως δεν έπρεπε να ληφθούν μέτρα για να πάψει να παράγει ελλείμματα, αλλά προς τι αφέθηκε έναν χρόνο να υπολειτουργεί;
Γιατί η κυβέρνηση, που είχε αποφασίσει την εκκαθάρισή του, προχώρησε μόλις προ 6μήνου στον διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου με συμβάσεις που λήγουν το 2014; Είναι αφελές να πιστέψει κανείς ότι ανακάλυψε χθες ότι ο ΟΠΕΠ Α.Ε. από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο 2009 προσέλαβε «αναιτίως περισσότερα από 170 άτομα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος μισθοδοσίας από 250.000 ευρώ σε 600.000 ευρώ». Και ότι «κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες ελάμβαναν 4.000 ή ακόμα 5.000 ευρώ μηνιαίως», όπως ανακοίνωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος, αιτιολογώντας την απόφαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής για την οριστική λύση του Οργανισμού. Το timing αυτής της ανακοίνωσης (χθες, που η τρόικα έδινε την περιβόητη τρίτη δόση του δανείου), ασφαλώς κάτι εξυπηρετούσε.

Πηγή: Ελευθεροτυπία, Ν. Κοντράρου-Ρασσιά, 24/11/10