Η Εταιρία Μελέτης και Διάδοσης της Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας (ΕΜΔΙΕΤ) και το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Ερευνητών Ιστορίας των Eπιστημών και της Τεχνολογίας που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 11-13 Μαρτίου 2011.

H ΕΜΔΙΕΤ είναι μια νεοσύστατη επιστημονική εταιρία, τα ιδρυτικά μέλη της οποίας προέρχονται τόσο από τον πανεπιστημιακό χώρο όσο και από το χώρο της μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης, και η οποία σε συνεργασία με το τμήμα ΜΙΘΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το Συνέδριο. Η Εταιρία έχει στόχο να φέρει σε επαφή όσες και όσους ενδιαφέρονται και ασχολούνται με θέματα ιστορίας των επιστημών και της τεχνολογίας και συγγενών κλάδων (ιστορία, κοινωνιολογία, ανθρωπολογία, αρχαιολογία κ.ά.), να ενθαρρύνει την εποικοδομητική συνεργασία στην έρευνα και κυρίως να γνωρίσει στο ευρύτερο κοινό θέματα ιστορίας των επιστημών και της τεχνολογίας που άπτονται σύγχρονων επιστημονικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους ερευνητές και ερευνήτριες από τον χώρο της ιστορίας των επιστημών και της τεχνολογίας, καθώς και συγγενών κλάδων, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ευρύτερο κοινό με παρόμοια ενδιαφέροντα. Ένας από τους στόχους του συνεδρίου είναι να συζητηθούν και να σχολιαστούν οι εργασίες που θα παρουσιαστούν.
Προτάσεις μπορούν να καταθέσουν υποψήφιοι διδάκτορες που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της έρευνάς τους καθώς και ερευνητές που έχουν αποκτήσει το διδακτορικό τους δίπλωμα τα τελευταία επτά χρόνια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις προτάσεις τους, όπως ορίζεται στη συνημμένη εγκύκλιο, μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2010 στη διεύθυνση emdiet2010@gmail.com.

Πληροφορίες
e-mail: emdiet2010@gmail.com (Μαρία Ζαρίφη, Γεράσιμος Μέριανος)