Για δεύτερη χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου (ΕΕΜΑΑ) πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, αυτή τη φορά με πρωτότυπο ψηφιακό τρόπο.
 
Η καταξιωμένη Αιγυπτιώτισσα μουσειοπαιδαγωγός Σοφία Γιαλουράκη θα είναι και πάλι κοντά στα παιδιά, για να διηγηθεί μέσα από το διαδίκτυο την ιστορία της μικρής Αιγύπτιας Νάντα (στα ελληνικά Δροσοσταλίδα) που γεννήθηκε στην Ελλάδα και θέλει να γνωρίσει και την ιστορία της άλλης, της αληθινής της πατρίδας, της Αιγύπτου. Θα τη βοηθήσει ο φωτισμένος δάσκαλός της μαζί με όλα τα παιδιά της τάξης, αλλά και τους φίλους της από το διαδίκτυο –όλους εμάς– αφιερώνοντας την τελευταία ώρα κάθε Παρασκευής στην Αρχαία Αίγυπτο.
 
Μέσα από την ιστορία της Νάντα ξεκινάει ένα διαδραστικό παιχνίδι όπου μαθητές Δημοτικού καλούνται να παρακολουθούν από τον ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου (ΕΕΜΑΑ) τα όσα συμβαίνουν στη μικρή προσφυγοπούλα.
Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο πρωί, ξεκινώντας το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010.
 
Ταυτόχρονα μπορούν να συμμετέχουν στην ιστορία, στέλνοντας πληροφορίες  –μια ζωγραφιά, μια κατασκευή ή ένα κείμενο– στη Νάντα και την παρέα της στη διεύθυνση της Εταιρείας:
Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου (ΕΕΜΑΑ)
Θεμιστοκλέους  69
Νέο Ψυχικό 15451
Αθήνα
 
Στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί έκθεση όλων των παραπάνω, ως δείγμα του τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά, μέσα από τη συνεργασία και την προσπάθεια για κατανόηση του Άλλου.