Η Αθηνά Νίκη θα είναι πιστή στο ραντεβού της Υπηρεσίας Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως με το κοινό: όπως είχε υποσχεθεί η διευθύντριά της Μαίρη Ιωαννίδου, ο μικρός, κομψός ναός, θα στέκεται στο βάθρο του ακριβώς στα τέλη του καλοκαιριού.
«Είναι η καλύτερη στιγμή της Ακρόπολης», λέει μετά λόγου γνώσεως η κ. Ιωαννίδου. Αυτό το απαραίτητο διάστημα, κατά το οποίο κανένα μνημείο δεν θα περιζώνεται από σκαλωσιές, είναι ωστόσο προσωρινό και όποιος πρόλαβε… την Ακρόπολη είδε. Καθότι σύντομα, μόλις έπειτα από έναν μήνα, θα ξεκινήσουν τα νέα έργα στον Παρθενώνα και στα Προπύλαια. Θα αρχίσει η «αποκαθήλωση» των γλυπτών της δυτικής πλευράς του Παρθενώνα και η συντήρηση του νότιου τοίχου των Προπυλαίων. Οι σκαλωσιές, μοιραία, θα επανέλθουν.
Οι εργαζόμενοι δουλεύουν όλο το καλοκαίρι πυρετωδώς. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα με διπλοβάρδιες από τις 6.30 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, λέει η κ. Ιωαννίδου. Υπολογίζει σήμερα το βράδυ να έχουν αφαιρέσει και το τελευταίο κομμάτι της σκαλωσιάς από τον μεσαιωνικό πύργο στον οποίο εδράζεται ο ναός της Αθηνάς Νίκης.

Πηγή: Έθνος, Α. Κώττη, 3/9/10