Υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες οργανώνεται στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας από τις 5 έως τις 10 Αυγούστου. Έπιπλα, αγγλικές πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία περιμένουν τους επισκέπτες.
Το παζάρι διοργανώνεται από το Δήμο Κυπαρισσίας και τοπικούς φορείς. Λειτουργεί κάθε χρόνο από το 2005 και είναι το μοναδικό, περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Διοργανώνεται, μάλιστα, στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη.
Με φόντο την παραδοσιακή ατμόσφαιρα το Μεγάλο Καλντερίμι, μπορεί κανείς να βρει παλιά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, αγγλικές πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες άλλα αντικείμενα.
Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών (τρία χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) που σώζεται στη καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, το Σταυροπάζαρο.
Στο παζάρι λειτουργούν 26 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων από την Αθήνα, την Πάτρα, τον Πύργο, την Καλαμάτα και άλλες πόλεις.
Παράλληλα, στο χώρο του Παζαριού, τις ημερομηνίες 6 έως 8 Αυγούστου, οργανώνονται οινογνωσίες των επώνυμων Τριφύλιων οινοπαραγωγών.
Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 24:00 το βράδυ.

Πηγή: in.gr, Newsroom ΔΟΛ, 25/7/10