Κομμάτι της αρχαίας Κηφισιάς των κλασικών χρόνων έφεραν στο φως οι ανασκαφές των τελευταίων τεσσάρων χρόνων στην καρδιά του Κεφαλαρίου. Σε νευραλγικό σημείο της πόλης, επί της οδού Ξενίας, απέναντι από το ιστορικό Παλλάς, που τώρα στεγάζονται τα γραφεία διοίκησης της Eurobank, εντοπίστηκαν αρχαιότητες σε μεγάλο γωνιακό οικόπεδο.
Σύμφωνα με την αρχαιολόγο της Β’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Μαρία Στεφανοπούλου, πρόκειται για αρχαία οδό κλασικής εποχής και βάθρα που έχουν εντοπιστεί παραπλεύρως.
Το θέμα βρίσκεται στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων, το οποίο το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να γνωμοδοτήσει προς το ΚΑΣ για την τύχη των ευρημάτων και κατά συνέπεια την τύχη του οικοπέδου. Πρόκειται το οικόπεδο να αναδειχθεί ως αρχαιολογικός χώρος ή θα …αξιοποιηθεί αναλόγως από εργολάβους οικοδομών; Προς το παρόν η βλάστηση έχει σχεδόν καλύψει τις αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν εκεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω οικόπεδο αποτελεί ανάσα για την περιοχή του Κεφαλαρίου Κηφισιάς, αφού παραμένει μαζί με την παιδική χαρά της περιοχής το μόνο άκτιστο κομμάτι γης.

Αργυρώ Μαυροζούμη