Μουσείο Μπενάκη, Οι εκδόσεις 1935-2009, εκδόσεις Μουσείου Μπενάκη, 2009, 268 σελ. ISBN: 978-960-476-053-4
ελληνικά, κατάλογος εκδόσεων

Ο κατάλογος των εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη, τον οποίο επιμελήθηκε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, με τη συνεργασία της Σοφίας Χανδακά και του ιστορικού Τάσου Σακελλαρόπουλου, αποτελεί τον πρώτο συγκεντρωτικό κατάλογο της εκδοτικής δραστηριότητας του Ιδρύματος.
Η εκδοτική παραγωγή του Μουσείου Μπενάκη, είτε σε συνάρτηση με την εκθεσιακή του πολιτική είτε συνδεόμενη με άλλες, κυρίως ερευνητικές δραστηριότητες, αποτέλεσε και αποτελεί βασικό συστατικό της φιλοσοφίας και της πολιτικής του: οδηγοί του Μουσείου, κατάλογοι εκθέσεων και κατάλογοι συλλογών, λευκώματα, μονογραφίες, πρακτικά συνεδρίων, ηλεκτρονικές εκδόσεις καθρεφτίζουν τη δομή και τη φυσιογνωμία του ιδρύματος. Το σύνολο των τίτλων κατά συνέπεια, συγκροτεί συνεκτική σειρά θεματικών ενοτήτων: αρχαία ελληνική, ρωμαϊκή και βυζαντινή αρχαιολογία, υλικός βίος των νεότερων Ελλήνων, νεοελληνική και σύγχρονη ευρωπαϊκή τέχνη, ανατολικοί πολιτισμοί-ισλαμική τέχνη, φωτογραφία, νεοελληνική ιστορία και φιλολογία, αρχιτεκτονική.

Η έκδοση αποτέλεσε και τον κατάλογο ομότιτλης έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη από τις 12 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2009.