Το Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτισµός και ανθρώπινη ανάπτυξη» του Τµήµατος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης πρόκειται να δεχτεί φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.
Στο Πρόγραµµα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τµηµάτων Φιλοσοφικών Σχολών και Τµηµάτων Σχολών Κοινωνικών Επιστηµών και άλλων συναφών Τµηµάτων Πανεπιστηµίων της ηµεδαπής ή αντίστοιχων αναγνωρισµένων οµοταγών Τµηµάτων Ιδρυµάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τµηµάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειµένου.

Το Π.Μ.Σ. έχει ως στόχο να οργανώσει και να εξειδικεύσει τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στην έρευνα και την ανάλυση των πολιτισµικών φαινοµένων που σχετίζονται µε την ποιότητα ζωής, τη δηµιουργικότητα και την ανθρώπινη ανάπτυξη. Στηρίζεται στη διεπιστηµονική προσέγγιση που υπηρετείται από τις επιµέρους κοινωνικές επιστήµες και τα γνωστικά πεδία που συµµετέχουν στην οργάνωση του Προγράµµατος Σπουδών του Τµήµατος (Κοινωνιολογία, Ανθρωπολογία, Ψυχολογία, Φιλοσοφία και Επιστήµες της Εκπαίδευσης).
Το Π.Μ.Σ. απονέµει Μεταπτυχιακό Δίπλωµα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) µε τίτλο «Πολιτισµός και ανθρώπινη ανάπτυξη»µε τις εξής κατευθύνσεις:
– Πολιτισµικές σπουδές µε έµφαση στη νεότητα και την ποιότητα ζωής
– Αναπτυξιακή ψυχολογία µε έµφαση στη νεότητα και την ανάπτυξη κατά την εφηβεία
– Επιστήµες της εκπαίδευσης µε έµφαση στις εκπαιδευτικές πολιτικές και τη διαπολιτισµική εκπαίδευση
– Τέχνη και ανθρώπινη δηµιουργικότητα στην πολιτισµική διαδικασία.

Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση το αργότερο µέχρι 20 Ιουλίου 2010.

Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων
Γραµµατεία του Τµήµατος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών
Πανεπιστηµιούπολη, Γάλλος, 74100 Ρέθυµνο
Τηλ.: 28310 77215
Δικτυακός τόπος: www.fks.uoc.gr