Έρευνα για τις ιστορικές δυναμικές της περιοχής New Place στο Stratford, όπου το 1616 πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας William Shakespeare, βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη δημοσιοποίηση ενός σχεδίου ανασκαφής της θέσης από ειδικούς..

Έτσι, ειδικοί του Οργανισμού Shakespeare Birthplace Trust σε συνεργασία με την Birmingham Archaeology θα πραγματοποιήσουν μια μελέτη με πολυαναμενόμενα αποτελέσματα. Η Helen Robson, της Shakespeare Birthplace Trust, είπε: “Η ιδέα περιλαμβάνει την ακριβή τεκμηρίωση του μυστηρίου που περιβάλλει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο New Place. Στο παρελθόν, το σπίτι ανήκει σε διάφορα μέλη της οικογένειάς του, μετά πέρασε σε έναν αιδεσιμότατο που είχε τόσο πολύ κουραστεί από τους ανθρώπους που κοιτούσαν το σπίτι, που το γκρέμισε. Ανασκάφηκε το 1962, αλλά τα αποτελέσματα ήταν ασαφή, επειδή εκείνη την εποχή οι μέθοδοι δεν ήταν ακριβείς. Η ιδέα περιλαμβάνει την επανεξέταση των στοιχείων αυτών αλλά και την έρευνα σε άλλους τομείς του χώρου. Ας ελπίσουμε ότι θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ζωής του Shakespeare, για τα θεμέλια, τα τείχη, πόσο μεγάλο ήταν το σπίτι του και, ενδεχομένως να βρούμε μερικά από τα σκουπίδια του. Πιστεύουμε ότι ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία για το πώς έζησε”.

Ο Kevin Colls της Birmingham Archaeology τονίζει ότι το έργο δίνει μοναδικές δυνατότητες έρευνας : “Ως αρχαιολόγοι, σπάνια έχουμε την ευκαιρία να ερευνήσουμε κατάλοιπα που συνδέονται άμεσα με το ίδιο άτομο, και πόσο μάλλον με μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία.”

Πηγή: Birmingham Mail, 03/12/09

Ζ.Ξ.