Δει δη χρημάτων για τον πολιτισμό και δε διαπιστώνουμε κάτι καινούριο. Γι΄αυτό το λόγο πρόκειται ν΄ ανοίξουν κουμπαράδες για να σωθούν μνημεία σε όλη τη χώρα.
Προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προβάλλουν το θεσμικό πλαίσιο και η γραφειοκρατία στη σύναψη χορηγικών συμβάσεων, καταβάλλει το σωματείο για τη διάσωση μνημείων «ΔΙΑΖΩΜΑ». Στο εξής αναλαμβάνει ενεργό διαμεσολαβητικό ρόλο, ώστε τα χρήματα ιδιωτών, αλλά και θεσμικών φορέων να φτάνουν έγκαιρα στους τελικούς αποδέκτες τους: στα μνημεία της επικράτειας, που χρήζουν χρηματοδότησης.
Και όχι μόνο αυτό. Ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου του Διονύσου, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν προτίθεται να προχωρήσει σε τροποποίηση του νόμου περί χορηγιών, απάντησε θετικά δηλώνοντας ότι ο εν λόγω νόμος, παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε πρόσφατα, θα βελτιωθεί, ώστε να γίνει πιο ευέλικτος.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Διαζώματος, Σταύρος Μπένος, έχει εξασφαλιστεί χορηγία της Attica Bank για το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού και θα ανοίξει κουμπαράς, όπου θα ρίχνουν τον οβολό τους και οι πολίτες.
Επίσης το Λύκειο Ελληνίδων στη Συκιώνα κατέθεσε χρήματα για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της περιοχής.
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προτίθεται να ανοίξει κουμπαρά και για μικρές προσφορές πολιτών μέσω της κινητής τηλεφωνίας. «Με μια απλή κλήση από το κινητό τους οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ακόμη και ένα ευρώ για η διάσωση του μνημείου που τους ενδιαφέρει», όπως ανακοίνωσε ο Στ. Μπένος.

Αργυρώ Μαυροζούμη