Ανοίγει έως το τέλος της εβδομάδας το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, ύστερα από αυτοψία που έκανε κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Το χρόνιο πρόβλημα της πτώσης των Φαιδριάδων εντός του αρχαιολογικού χώρου, που έγινε αιτία να κλείσει κατά το μεγαλύτερο μέρος του από τις 16 Σεπτεμβρίου μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, αναμένεται να αντιμετωπιστεί άμεσα. Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι η επέκταση των μεταλλικών φραγμάτων που ήδη έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή πάνω από το Στάδιο. Λύση που δεν κρίνεται αντιαισθητική καθώς τα μεταλλικά στηρίγματα θα μπουν στο βάθος των βράχων και θα καλύπτονται από τα κυπαρίσσια.
Μέτρα όμως πρόκειται να ληφθούν και για την Κασταλία, που παραμένει απρόσιτη για τους επισκέπτες για τουλάχιστον 15 χρόνια.
Μπορεί η πηγή να μην ανοίξει αμέσως, όπως ο υπόλοιπος αρχαιολογικός χώρος, αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής επίσκεψή της.
Το κλείσιμο τόσο μεγάλου μέρους του αρχαιολογικού χώρου για έναν βράχο που έπεσε εκτός του Ιερού Περιβόλου θεωρήθηκε ήδη υπερβολικός, ενώ κρίνεται πως οι επισκέπτες δεν κινδυνεύουν εντός του χώρου.

Πηγή: Τα Νέα, 21/10/09