Βασικό χαρακτηριστικό του αρχαιολογίαonline είναι η δωρεάν διάθεση όλων των άρθρων που έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό, με εξαίρεση τα 4 τελευταία τεύχη, από τα οποία δίνονται μόνο οι μόνιμες ενημερωτικές στήλες.

Τα άρθρα διατίθενται σε μορφή PDF, ώστε να είναι προσβάσιμα εύκολα και γρήγορα σε κάθε ενδιαφερόμενο (ερευνητή, φοιτητή, λάτρη της αρχαιολογίας).

Ειδικά για τον ιστότοπο του περιοδικού, εμπλουτίζουμε συστηματικά τις παρουσιάσεις των περιεχόμενων των τευχών με περίληψεις και χαρακτηριστικές εικόνες των άρθρων.

Τώρα μπορείτε να ξεφυλλίσετε μερικά από τα best seller τεύχη της Αρχαιολογίας:

Xρυσός και πολύτιμα μέταλλα – O κόσμος των Σκυθών – Tο βυζαντινό χρυσό νόμισμα (τεύχος 1, Νοέμβριος 1981)
H κατοικία – Προϊστορική Aρχιτεκτονική – Tο ελληνιστικό σπίτι – Nεοκλασική κατοικία (τεύχος 2, Φεβρουάριος 1982)
Aφιέρωμα: Θεσσαλονίκη (τεύχος 7, Μάιος 1983)
Ο έρωτας στην Aρχαιότητα – Tα περί τους έρωτες στο Bυζάντιο – H «μηχανή εργένης» (τεύχος 10, Φεβρουάριος 1984)
Γυναίκες: σύμβολα-συμβολισμοί (προϊστορική εποχή, ΙΙ) (τεύχος 67, Ιούνιος 1998)
Γυναίκες: σύμβολα-συμβολισμοί (ελληνική μυθολογία) (τεύχος 68, Σεπτέμβριος 1998)
Mαγεία: ελληνική Aρχαιότητα (τεύχος 70, Μάρτιος 1999)

Ολοκληρωμένη παρουσίαση διαθέτουν επίσης και τα τεύχη 99-107.

Το αρχείο των τευχών και των άρθρων μπορείτε να το βρείτε ακολουθώντας την εξής διαδρομή:

– Από την αρχική σελίδα κάνετε κλικ στο κουμπί «Τεύχη», πάνω στην κόκκινη μπάρα του μενού.
– Από τη λίστα των χρονολογικά ομαδοποιημένων τευχών που εμφανίζεται αριστερά, επιλέγετε το σύνολο που σας ενδιαφέρει και για να διαλέξετε ένα τεύχος, κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα του εξωφύλλου του. Για να εμφανιστεί ένα συγκεκριμένο τεύχος, χωρίς να χρειαστεί να ξεφυλλίσετε όλα τα τεύχη, γράφετε τον αριθμό του στο κουτάκι στα δεξιά του “Πήγαινε στο τεύχος”, κάτω από τη λίστα των τευχών, και πατάτε Enter.
– Η οθόνη τεύχους περιέχει τον πίνακα περιεχομένων, με τη λίστα των άρθρων του. Από την οθόνη αυτή έχετε τη δυνατότητα να ξεφυλλίσετε τους πίνακες περιεχομένων όλων των τευχών, με τα βελάκια “προηγούμενο” και “επόμενο” στο κάτω μέρος, ή την ενότητα που σας ενδιαφέρει, την οποία επιλέγετε από μια λίστα, κάτω από τον τίτλο κάθε τεύχους.
– Όταν επιλέξετε ένα άρθρο, εμφανίζεται στην οθόνη η σελίδα του, που περιλαμβάνει μια χαρακτηριστική εικόνα, την περίληψή του στα ελληνικά (όταν έχουν συμπληρωθεί) και, στη δεξιά πλευρά, ένα εικονίδιο που όταν το πατήσετε εμφανίζει σε ξεχωριστό παράθυρο το PDF του άρθρου, με δυνατότητα αποθήκευσης και εκτύπωσης.

Καλή ανάγνωση!