Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο ολοκλήρωσε υπό τη διεύθυνση της Δρος Iris Gerlach και σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Υεμένης (GOAM) τις εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου ναού της Σιρβά (στην επαρχία Μαρίμπ της Υεμένης) με την επανατοποθέτηση των έξι μνημειωδών στύλων της εισόδου του ναού.
Η σαβαϊκή πόλη της Σιρβά, 40 χλμ. δυτικά της Μαρίμπ, ήταν το θρησκευτικό κέντρο του βασιλείου του Σαβά: στις αρχές της 1ης χιλιετίας π.Χ. οι σαβαϊκοί βασιλείς υλοποιούν μεγαλόπνοα οικοδομικά εγχειρήματα. Σε αυτά ανήκουν προπαντός τα λατρευτικά κτίσματα, με μεγαλύτερο το σύμπλεγμα που αφιερώθηκε στο θεό Αλμάκα, το οποίο χτίστηκε τον 9ο αι. π.Χ. και ήταν σε χρήση μέχρι τον 3ο αι. μ.Χ.
Παράλληλα με την επιστημονική έρευνα, το DAI διεξάγει εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης στο ναό, τις οποίες συγχρηματοδότησε από το 2005 έως το 2007 το Social Fund for Development (SFD) της Υεμένης.
Μία από τις κύριες εργασίες αποκατάστασης αφορά την ενίσχυση του ασβεστόλιθου, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στα τείχη, αλλά και στο δάπεδο, τις επιγραφές και τους στύλους της εισόδου. Σύμφωνα με την Δρα Iris Gerlach, οι έξι στύλοι τοποθετήθηκαν με τη βοήθεια γερανού στη θέση τους, εγχείρημα πρωτόγνωρο για την Υεμένη. Προκειμένου οι λίθοι να εξεταστούν για τυχόν ρηγματώσεις, είχαν πραγματοποιηθεί προηγουμένως μετρήσεις με υπέρηχους. Οι ρηγματώσεις συμπληρώθηκαν και οι στύλοι στερεώθηκαν στο έδαφος με σιδερένια άγκιστρα. Στόχος των εργασιών αποκατάστασης είναι, πέρα από τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς της Υεμένης, ο ναός να καταστεί επισκέψιμος για το κοινό.