Ανοίγει σήμερα, κι ας άργησε, το αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου. Ύστερα από πέντε χρόνια λουκέτο, το πρώην οπλοστάσιο του ενετικού στόλου (μετατράπηκε σε μουσείο το 1926) και αφού ξοδεύτηκαν 886.000 ευρώ από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ανανεωμένο θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με πολλά νέα εκθέματα, καθώς «άδειασε» όταν πολλά ευρήματα μεταφέρθηκαν στο νέο Μουσείο Μυκηνών.
Η έκθεση, που απλώνεται στους δύο ορόφους του κτιρίου, στην άκρη της κεντρικής πλατείας της πόλης, φιλοξενεί 2.000 ευρήματα (από το 10000 π.Χ. έως και τον 6ο αι. μ.Χ.), με μεγάλη πρωταγωνίστρια την περίφημη πανοπλία των Δενδρών.
Το φρεσκαρισμένο μουσείο όμως δεν θα περιλαμβάνει μόνο αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και την πρώτη του περιοδική έκθεση με φωτογραφίες από τις ανασκαφές στην Αργολίδα (1952-54) του Νικόλαου Τομπάζη, ενώ διαθέτει πλέον και πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το στοίχημα είναι τώρα να κερδίσει και επισκέπτες, καθώς βρίσκεται σε ένα δύσκολο σημείο -κοντά στην Επίδαυρο, την Τίρυνθα και τις Πολύχρυσες Μυκήνες.

Πηγή: Τα Νέα, 17/3/2009 (Μ.Α.)