Ο πολιτιστικός πλούτος της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αποτελεί τεράστια εθνική κληρονομιά γίνεται τώρα προσιτός μέσα από το Διαδίκτυο, όχι μόνο στους ερευνητές και τους ειδικούς επιστήμονες, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο σε όλο τον κόσμο, που ανοίγει τη σχετική ιστοσελίδα http://art.solidarity.gr.
Είναι σημαντικό ότι ο χρήστης της ιστοσελίδας μπορεί να έχει πρόσβαση σε χειρόγραφα ή παλαίτυπα, που είναι δύσκολο έως αδύνατο να του δοθούν προς χρήση από τις βιβλιοθήκες. Πάνω από 30.000 μέγιστης πολιτιστικής αξίας ιερά αντικείμενα (εικόνες, σταυροί, ξυλόγλυπτα, ιερά σκεύη, άμφια, όλα αντιπροσωπευτικά της εκκλησιαστικής τέχνης) απεικονίζονται με λεπτομέρειες και στοιχεία ιστορικής προέλευσης. Υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες και αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις ναών και μονών, ιδιαίτερα από ξεχασμένες περιοχές στα βουνά και τα χωριά της Ελλάδας, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό και υλικό βυζαντινής μουσικής.
Ο δικτυακός τόπος, που εκτός των ελληνικών, παρέχει το πολύτιμο υλικό στα αγγλικά και τα ρωσικά, είναι προϊόν της συνεργασίας της ΜΚΟ Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» με τον ΟΤΕ. Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

Α.Μ.