Περικοπές μισθών στελεχών οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και το κλείσιμο του παραρτήματος του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.
Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε λόγο για «προσεκτική και με φειδώ διαχείριση» των οικονομικών του υπουργείου.
Ακόμα ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την μεταφορά του ΥΠΠΟ στον Ρέντη, ενώ ακύρωσε και τον διαγωνισμό για την διεξαγωγή των εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως, που θα γίνουν τελικά στις 20 Ιουνίου, από οργανωτική επιτροπή που θα εποπτεύει ο Δημήτρης Παντερμαλής και θα συντονίζει ο Κώστας Μπούρας.
Για τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ και εκτός από τη επικείμενη προκήρυξη για πρόσληψη 194 φυλάκων, μέσω ΑΣΕΠ σε όλη την Ελλάδα, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι έχει δραστηριοποιηθεί για να εξασφαλίσει έγκριση για μια νέα, μεγάλη προκήρυξη εποχικών υπαλλήλων, χρήσιμων για το διευρυμένο θερινό ωράριο.
Όσον αφορά τους συμβασιούχους με εξειδικευμένη εργασία και μακρόχρονη προϋπηρεσία και οι οποίοι έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, αλλά προσκρούουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο δεν αναγνωρίζει τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, «με αποτέλεσμα να εργάζονται, να είναι χρήσιμοι εργαζόμενοι στα έργα του υπουργείου, αλλά να μην αμείβονται», ο A.Σαμαράς δήλωσε ότι θεωρεί ως μόνη λύση την προκήρυξη ενός διαγωνισμού που θα μοριοδοτεί ανάλογα με τα έτη εμπειρίας τους.

Πηγή: in.gr, Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 17/2/09