Την παρέμβαση του εισαγγελέα για να ελεγχθεί η ασφάλεια που θα παρέχουν στους επισκέπτες τα γυάλινα δάπεδα στον προθάλαμο της αίθουσας του Παρθενώνα στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης ζητούν με αναφορά τους οκτώ αρχιτέκτονες και ζητούν την αντικατάστασή τους. Επίσης πιστεύουν ότι υπάρχουν (ανεπιβεβαίωτες) ενδείξεις για την ύπαρξη και άλλων, μικρότερων κατασκευαστικών αστοχιών και ζητούν να γίνει έρευνα και να καταλογιστούν ευθύνες στους αρμόδιους φορείς.
Σύμφωνα με την αναφορά που κατατέθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, «το κατασκευασμένο ως επί το πλείστον από υαλοπίνακες δάπεδο του προθαλάμου του Παρθενώνα παρουσιάζει ταλάντωση αρκετά έντονη και μπορεί να δημιουργεί από απλό αίσθημα ανασφάλειας και ιλίγγους σε άτομα με σχετικά προβλήματα μέχρι και αίσθημα πανικού (για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν οι ανελκυστήρες).
Επίσης, παρατηρήθηκαν περισσότερες από δύο διαγώνιες ρωγμές στις γωνίες των υαλοπινάκων του δαπέδου, άκρως κοφτερές. Δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός αλλά για κατασκευαστική αστοχία και υπάρχει κίνδυνος μικροτραυματισμών. Οι καταγγέλοντες πάντως φαίνεται να αγνοούν το γεγονός ότι το κτίριο είναι ακόμη ημιτελές και δεν έχει παραδοθεί.
Την καταγγελία υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Έρικα Βασιλά, Ουρανία Γαζέπη, Μιχάλης Γρηγορίου, Αντώνιος Μαούνης, Μυρτώ Μυριαλή, Μαρία Παπασυμεών, Χρυσούλα Λαχανά και Αναστάσιος Σουγιούλ.

Πηγή: Τα Νέα, 17/2/09