Από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα έρχεται ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων. Είναι ο οικονομολόγος Βασίλης Οικονομόπουλος, με σπουδές στο Σινσινάτι και θητεία στα υπουργεία Συντονισμού, Γεωργίας, Εξωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών.
Ο Β. Οικονομόπουλος είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα από το 1986. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την τοποθέτησή του, όπως και την τοποθέτηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των Στέφανου Σίνου, Νίκου Ζία, Κωνσταντίνου Ζάχου και Ιωάννη Κίνια. Μέλη παραμένουν η Βιβή Βασιλοπούλου και ο Δημοσθένης Ζιρό. Είχαν παραιτηθεί από τις θέσεις τους ως μέλη του ΔΣ οι Χαράλαμπος Μπούρας, Πάντος Πάντος και Μαρία Ακαμάτη. Όπως επίσης και ο πρόεδρος του Ταμείου, Νικόλας Παπαδόπουλος.
Νέα πρόσωπα στον χώρο του πολιτισμού έχουμε και στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων κι Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), όπου αναλαμβάνει πρόεδρος ο νομικός Δημήτρης Δεληπέτρος, τ. στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος.
Αλλά και στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ) τοποθετείται ο οικονομολόγος Χρήστος Γιάνναρης, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, με αρμοδιότητα σε θέματα UNESCO.

Πηγή: Έθνος, 4/2/09