Την αναστολή των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά από επαφές με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «στην τελευταία διαβούλευση, αργά το απόγευμα, η διοίκηση της Π.Ο.Ε.-ΥΠΠΟ ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ των υπουργών Πολιτισμού και Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία προβλέπει ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν τα αιτήματα των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού, περιέχονται ως τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που κατατίθεται αύριο στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες».
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας έκρινε ως «θετική» την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι παρακολουθεί «από κοντά την ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας». Νωρίτερα το υπουργείο Πολιτισμού, είχε χαρακτηρίσει σε ανακοίνωσή του «παράνομες και χωρίς πραγματική αιτία» τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που κρατούν κλειστούς τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης και του Λευκού Πύργου.
Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού προχώρησαν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στη διακοπή της καταβολής του «επιδόματος πολιτισμού» ύψους 150 ευρώ, εξαιτίας της κατάργησης του Ειδικού Λογαριασμού.
Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο είχαν ζητήσει τη θεσμοθέτηση του επιδόματος με νομοθέτημα πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Πηγή: in.gr, Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (16/12/08)