Στη Γερμανία βρέθηκαν ότι ζουν οι δύο …αρχαιότεροι συγγενείς στον κόσμο!
Οι δύο Γερμανοί άνδρες κατάγονται αποδεδειγμένα από το ίδιο γενεαλογικό δέντρο, το οποίο είναι το πιο μεγάλο στον κόσμο, αφού απλώνει τις ρίζες του σε βάθος 3.000 χρόνων.
Ο Manfred Huchthausen, 58 ετών και δάσκαλος στο επάγγελμα και ο Uwe Lange, 48 ετών, τοπογράφος, κατοικούν στο ίδιο χωριό σε απόσταση μισού χιλιομέτρου ο ένας από τον άλλον, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν διαννοηθεί ότι είναι γνήσιοι απόγονοι της ίδιας οικογένειας ανθρώπων των σπηλαίων, που έζησαν την Εποχή του Χαλκού.
Χάρη στο DNA που βρέθηκε σε οστά της Εποχής του Χαλκού σε σπηλιά του Λιχτενστάιν στους πρόποδες της οροσειράς Hanz της Γερμανίας ομάδα αρχαιολόγων της περιοχής μπόρεσε να τεκμηριώσει τις κοινές γενετικές καταβολές των δύο ανδρών. Οι αρχαιολόγοι εργάστηκαν ως εξής: βρήκαν οστά 23 ανθρώπων στη σπηλιά, 9 γυναικών και 14 ανδρών και πήραν για εξέταση δείγμα από το DNA, το οποίο είχε ιδιαίτερα και σπάνια χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια εξέτασαν το DNA 300 κατοίκων της περιοχής και συγκρίνοντάς το ανακάλυψαν ότι οι δύο αυτοί άνδρες είχαν ακριβώς τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά!

Α.Μ.

Πηγή: ABC News (16/7/08)