Archaeological Institute of America, Online Abstracts and Abstract Archive, www.archaeological.org/webinfo.php?page=10248, ημερ. επίσκεψης 7 Σεπτεμβρίου 2008
Αγγλικά
Βάση δεδομένων, ηλεκτρονική δημοσίευση, αρχαιολογική βιβλιογραφία

Ηλεκτρονική δημοσίευση των περιλήψεων των ανακοινώσεων των ετήσιων συνεδρίων του Archaeological Institute of America από το 2004 έως το 2008. Δυνατότητα αναζήτησης στο αρχείο των περιλήψεων με λέξεις του τίτλου ή με όνομα συγγραφέα, για ένα ή περισσότερα έτη.
Για το τελευταίο συνέδριο (109, Ιανουάριος 2008), διατίθεται το αναλυτικό πρόγραμμα των συνεδριών, επιτρέποντας την πρόσβαση στις αντίστοιχες περιλήψεις.
Προβλέπεται η συστηματική ενημέρωση της βάσης με τις περιλήψεις των επόμενων διοργανώσεων.

Στο ετήσιο συνέδριο του Archaeological Institute of America συμμετέχουν κάθε χρόνο επιστήμονες από όλον τον κόσμο. Οι περιλήψεις των ανακοινώσεών τους δίνουν μια εικόνα της αρχαιολογικής επικαιρότητας – για παράδειγμα, η αναζήτηση με τη λέξη “Vergina” στον τίτλο των ανακοινώσεων του συνεδρίου του 2008 δίνει 6 αποτελέσματα, εν προκειμένω τις ανακοινώσεις των ερευνητών που εξακολουθούν να αμφισβητούν την απόδοση του βασιλικού τάφου ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας της Βεργίνας στον Φίλιππο τον Β΄.

Κ.Χ.