Οι επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στα τέλη του 2008. Η ευκαιρία δίνεται μέσα από μια ευρηματική έκθεση, με τίτλο «Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης – Σύντομα νέος προορισμός», που οργανώνεται στο αεροδρόμιο και θα διαρκέσει ως τον Φεβρουάριο του 2009.
Βασικός στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του αεροδρομίου για την έναρξη λειτουργίας του νέου Μουσείου, παρουσιάζοντας τα στάδια εξέλιξης των εργασιών, καθώς και το πρόγραμμα των εκθέσεων και των υπηρεσιών του Μουσείου, με οπτικοακουστικά μέσα που θα ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο του έργου.
Η έκθεση παρουσιάζει επίσης αντίγραφο τμήματος της δυτικής ζωφόρου του Παρθενώνα, ενώ τους επισκέπτες θα υποδέχεται στην είσοδο της έκθεσης αντίγραφο-εκμαγείο της Κόρης του Ευθυδίκου, μαρμάρινου αγάλματος κοριτσιού αφιερωμένου στη θεά Αθηνά.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στο Επίπεδο Αναχωρήσεων του Αεροσταθμού (Είσοδος 3 – δίπλα στη Μόνιμη Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων Περιοχής Αεροδρομίου) και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες του αεροδρομίου.

B.H.

Πηγή: kathimerini.gr, 27/5/2008