Κάτι μοιάζει να κινείται στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη παραμένει για τρίτο χρόνο κλειστός μετά από την πτώση ενός τμήματος, καθώς εργασίες για την αποκατάστασή του δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.
Σήμερα λοιπόν επισκέπτεται το Ακρωτήρι επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού, της Αρχαιολογικής Εταιρείας και της κατασκευάστριας εταιρείας (J&Ρ-Αβαξ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία για την υπάρχουσα κατάσταση.
Πρόοδος πάντως έχει σημειωθεί στο γεγονός ότι η βρετανική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει τη σχετική μελέτη την έχει καταθέσει στην Πολεοδομία της Σύρου. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό καθώς τον πρώτο λόγο έχει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στο οποίο η εν λόγω μελέτη δεν έχει φθάσει ακόμη. Και αυτό το σκέλος πρόκειται να διερευνήσει η επιστημονική ομάδα που βρίσκεται σήμερα στη Θήρα συγκροτούμενη από τον πρόεδρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας κ. Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλο, τον ανασκαφέα του Ακρωτηρίου κ.Χρήστο Ντούμα, τον αρχιτέκτονα του βιοκλιματικού στεγάστρου του Ακρωτηρίου κ.Νίκο Φιντικάκη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μελετών Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων κ.Νίκο Λιβιεράτο και τον εκπρόσωπο της J&P κ.Τεύκτρο Χαρμαντά.

Πηγή: Το Βήμα, 28/5/08