Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη.

Το σημερινό μουσείο θεμελιώθηκε το 1966 ως επέκταση του παλαιού και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1981. Το 1982 έγινε η πρώτη τμηματική ανασύσταση του ταφικού μνημείου της Καλλιθέας, και το 1985 η επανέκθεση του ιερού της Κυβέλης. Το 1996 ξεκίνησαν εργασίες επανέκθεσης και ανακαίνισης του μουσείου, με την πλήρη αναστήλωση του μνημείου της Καλλιθέας από τον γλύπτη Στέλιο Τριάντη.
Το Νοέμβριο του 1998 εγκαινιάστηκε το νέο μουσείο. Έκλεισε το 2004, μετά την οργάνωση της υπαίθριας έκθεσης γλυπτών, για την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης κλιματισμού και εργασίες επισκευής του. Στις 3 Απριλίου 2008 ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Λιάπης εγκαινίασε το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά με την υπαίθρια έκθεση γλυπτών.

Ο Υπουργός για την περαιτέρω ανάδειξη των αρχαιοτήτων του Πειραιά εξήγγειλε τη συνέχιση της αποχωμάτωσης του Κονώνειου Τείχους στην Πειραϊκή με εντατικότερους ρυθμούς, μίλησε για την απαλλοτρίωση μεγάλου ακινήτου στην οδό Διστόμου ώστε να αποδοθεί ο χώρος του στην Ενοποίηση και Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Αστικών Πυλών, και για την εξέλιξη μελέτης για την ηλεκτροδότηση της Ηετιώνειας Πύλης.

Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά,
Χαριλάου Τρικούπη 31, Πειραιάς
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή: 8:30-15:00
Τηλέφωνο: 210 4521598

Κ.Γ.