Συναυλία για την ενίσχυση του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά διοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη με την Περιφέρεια Κρήτης την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η επιτυχία –καλλιτεχνική και οικονομική– της συναυλίας θα είναι μια ανάσα για τη συνέχιση της ζωής και του έργου του Μουσείου, του οποίου οι λειτουργικές δαπάνες καλύπτονται από χορηγίες φίλων του μουσείου αλλά και τα έσοδα ανάλογων εκδηλώσεων. Οι θεατές θα μπορούν με το απόκομμα του εισιτηρίου τους να επισκεφθούν δωρεάν το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη.

Η εκδήλωση γίνεται με την αφιλοκερδή συμμετοχή των καλλιτεχνών: Κάρολου Κουκλάκη, Ειρήνης Δερέμπεη, Βασίλη Τζορτζίνη (Παλαιϊνά Σεφέρια), Γιάννη Παπατζανή, Δημήτρη Κουκουλιτάκη (Puentes), Γιάννη Χαρούλη και Ζαχαρία Σπυριδάκη.

Ο πρόεδρος του μουσείου, κ. Στέλιος Ματζαμπετάκης αναφέρει πως «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μουσεία και οι φορείς που έχουν σχέση με τον πολιτισμό. Είναι χρόνια που έχει σταματήσει η οποιαδήποτε επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού στο μουσείο μας, κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να μας αποθαρρύνει ούτε και να μας κάνει να παραιτηθούμε από τους στόχους μας, να λειτουργεί το μουσείο του μεγάλου λογοτέχνη και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη και να προσφέρει πλήθος πολιτιστικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες […]. Θα έχουμε τη χαρά να χειροκροτήσουμε τους γνωστούς καλλιτέχνες για την ποιότητα της μουσικής που θα μας προσφέρουν όπως και την άξια επαίνου χειρονομίας τους», τονίζει.

Τιμή εισόδου: 15 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων  στο εκδοτήριο του Κηποθέατρου «Νίκος Καζαντζάκης»(2810 242977, ώρες 9.30-21.30) και στο δισκοπωλείο Αεράκης (2810 222758), με αριθμημένες θέσεις.