Την έναρξη δράσεων για την απλοποίηση και επίσπευση θεμάτων του Δήμου Ηρακλείου που σχετίζονται με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, πρότεινε σε συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μανώλη Βασιλάκη, ο βουλευτής Ν.Δ.

Βουλευτής και Αντιδήμαρχος συναντήθηκαν στο γραφείο του κ. Βασιλάκη, ο οποίος παρείχε στον κ. Σενετάκη εκτενέστατη και πλήρη ενημέρωση αναφορικά με όλα τα θέματα των αρμοδιοτήτων του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Σενετάκης υποστήριξε πως η συνεργασία Πολεοδομίας και Αρχαιολογίας πρέπει να διευρυνθεί με έναν τρόπο που η εκτέλεση διαδικασιών ειδικά στον ιστό της Παλιάς Πόλης να γίνεται ταχύτερα και περισσότερο αποτελεσματικά. Για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος μάλιστα, ο κ. Σενετάκης συμφώνησε με τον αντιδήμαρχο να ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη όπου να τεθούν τα ζητήματα, να αναζητηθούν και να δοθούν λύσεις. Ο βουλευτής πρότεινε μάλιστα, να υπάρχει μια άμεση συνεργασία Δήμου και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και να δημιουργηθεί, εφόσον είναι εφικτό, κοινό γραφείο Πολεοδομίας – Αρχαιολογίας μέσα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία που να ασχολείται αποκλειστικά με θέματα τα οποία εμπίπτουν σε κοινές αρμοδιότητες των δύο υπηρεσιών.

Εκτός του συγκεκριμένου θέματος, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά τον βουλευτή για τις Πολεοδομικές Μελέτες του Ηρακλείου και την πορεία εξέλιξης τους, για το νέο καθεστώς αδειοδοτήσεων, για τους χώρους πρασίνου και τη χρηματοδότηση τους είτε μέσω Ε.Σ.Π.Α. είτε μέσω του λεγόμενου Πράσινου Ταμείου.

Ο κ. Σενετάκης από την πλευρά του, μετά την εκτενέστατη ενημέρωση που είχε, διαβεβαίωσε τον αντιδήμαρχο πως η συνεργασία των δύο μερών πρέπει να θεωρείται δεδομένη, τονίζοντας πως βρίσκεται στη διάθεση τόσο του Δήμου, όσο και των πολιτών, για την προώθηση μεγάλων ή μικρότερων ζητημάτων, στα οποία μπορεί να παρέμβει.

Ο κ. Σενετάκης αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα πλήρους εκσυγχρονισμού όλων των υπηρεσιών Πολεοδομίας πανελλαδικά, με γνώμονα τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο, ενώ διαπίστωσε πως σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται επιβεβλημένο να υπάρξουν ερμηνευτικές εγκύκλιοι νόμων, για τη διευκόλυνση πολιτών και μηχανικών.