Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στη Σπάρτη, διοργανώνει εργαστήρι πηλοπλαστικής για εφήβους και ενήλικες. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 (ώρες 11:00-13:00).
Με την καθοδήγηση της Όλγας Βλάσση, εικαστικού-αρχαιολόγου, οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν, με την τεχνική του φύλλου, ένα κουτί από πηλό, που στη συνέχεια θα το γεμίσουν με αντικείμενα από τις δικές τους αναμνήσεις.
Η δράση, που είναι εμπνευσμένη από τα πρώτα μουσεία, «θαλάμους αξιοπερίεργων αντικειμένων» («Cabinets of curiosities») και το έργο του Joseph Cornel, στοχεύει στην εξοικείωση με τον πηλό ως μέσο έκφρασης, δίνοντάς στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μετατρέψουν τα βιώματά τους σε ένα ιδιαίτερο και προσωπικό έργο τέχνης.
Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).
Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη.