Εκδηλώσεις με τίτλο «Ημέρες Κύπρου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» διοργανώνει το ΕΑΜ σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της Συλλογής Κυπριακών Αρχαιοτήτων στο ΕΑΜ και της ιστορίας της στο ευρύ κοινό και η προβολή της ελλαδίτικης παρουσίας στα αρχαιολογικά πράγματα της Κύπρου.
Ειδικότερα, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, και ώρα 14:30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην Κυπριακή Συλλογή του ΕΑΜ και αργότερα (17:00-21:00) προβολή του ντοκιμαντέρ του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου με τίτλο «Σκάμματα» σε σκηνοθεσία Δανάης Στυλιανού. Την προβολή θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα με Καθηγητές Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και Αρχαιολόγους του ΕΑΜ.
Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ελεύθερη για το κοινό.
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην Κυπριακή Συλλογή και αργότερα (18:00) ιστορικός περίπατος γύρω από το Μουσείο.
Πληροφορίες
Για τις ξεναγήσεις την Τρίτη 7 Οκτωβρίου και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025 είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση (πατήστε εδώ).
Η συμμετοχή στον ιστορικό περίπατο είναι ελεύθερη. Σημείο συνάντησης: Πατησίων 44, Αθήνα.
Πληροφορίες στο τηλ.: 213 214 4855.