Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας της γενικής γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών, Γιάννη Σταυρίδη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου, η κα Μενδώνη διαβεβαίωσε ότι θα προωθηθεί άμεσα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη που προβλέπει την κατασκευή δρόμου, που θα συνδέει το θέατρο, αλλά και χώρου στάθμευσης για λεωφορεία και αυτοκίνητα.

Ανάλογη διαβεβαίωση δόθηκε και για την κατασκευή οδού πρόσβασης και προς τη «Σπηλιά του Κύκλωπα», για την αξιοποίηση της οποίας θα υπάρξει συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Σπηλαιολογίας.

Λύση επίσης, δόθηκε και στην παράταση των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία και σύνδεση με την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, χωρίς να υπάρξει διακοπή εργασιών.

Συμφωνήθηκε η αξιοποίηση του μοναδικού αυτού χώρου, στο πλαίσιο ενός Φεστιβάλ, που αφενός θα συμβάλει στην ανάδειξη του χώρου και της ιστορίας της Μαρώνειας και αφετέρου θα αποτελέσει πόλο επισκεψιμότητας τουριστών.