Το Helike Project, το ανασκαφικό-ερευνητικό πρόγραμμα της αρχαίας Ελίκης, ανακοινώνει ότι ζητούνται εθελοντές για την ανασκαφική περίοδο Ιουλίου -Αυγούστου 2012.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εργαστούν στην ανασκαφή για μια περίοδο που δεν ξεπερνά τις δύο εβδομάδες, στο διάστημα μεταξύ 16ης Ιουλίου και 24ης Αυγούστου. Εργάσιμες είναι μόνο οι ημέρες από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, με τα Σαββατοκύριακα ελεύθερα για ξεκούραση ή εκδρομές στη γύρω περιοχή. Οι εργασίες περιλαμβάνουν ανασκαφή, καθαρισμό ευρημάτων και απασχόληση στο εργαστήριο συντήρησης. Ο χώρος περιλαμβάνει ευρήματα Πρώιμης και Ύστερης Εποχής του Χαλκού, Κλασικής και Ελληνιστικής Περιόδου, γι αυτό και οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να μελετήσουν σχετικά πριν το ξεκίνημα της εργασίας τους.

Δεκτοί γίνονται φοιτητές αλλά και φίλοι της αρχαιολογίας που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η συμμετοχή και διαμονή ανέρχεται στο ποσό των €550 την εβδομάδα (για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο) ή €800 (για διαμονή σε μονόκλινο).

Η αίτηση διατίθεται σε σύνδεσμο που αναγράφεται παρακάτω. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Project.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 25 Μαΐου 2012

Υπεύθυνοι προγράμματος: Ντόρα Κατσωνοπούλου (τηλ. +30 210 3845658, κιν. +30 693 7026588), Steven Soter.