Καφέ – παντοπωλείο, αρχές του 1900 στη Χίο.
Καφεπαντοπώλης, είχε το παραδοσιακό καφενείο. Συνήθως σέρβιρε καφέδες, λουκούμια, ούζο ξεροσφύρι ή και μεζέ, κρασί και ρετσίνα.
Το ούζο το σέρβιρε από το τεζ(ι)άκι είτε από μπουκάλι σε ποτήρια, είτε σε πενηνταράκι (πενήντα δράμια), είτε και σε εκατοσταράκι (καρτούτσο). Το κρασί και τη ρετσίνα σε μισή ή μία (οκά).
Το ίδιο καφενείο ήταν και μπακάλικο.
Πηγή: το βιβλίο “Μιάν βολάν τσ΄έναν τσαιρόν ήτον…” του Γιάννη Κολλιάρου.
